Reseptit

Alla olevat reseptit ovat

- Helppoja ja nopeita valmistaa

- Herkullisia

Hyvää kokkausta!

 

Feta-pinaatti -pasta

10cm purjoa
2rkl Lemmon rypsiöljyä
150g pakastepinaattia
100g fetajuustoa
2dl kaurakermaa
300g pastaa
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Halkaise purjo, huuhtele se ja pilko ohuiksi suikaleiksi
  3. Yhdistä kastikkeen ainekset pannulla ja kiehauta
  4. Lisää joukkoon pasta
   

Intialainen linssikeitto

 1l kasvislientä
400g tomaattimurskaa
2dl kaurakermaa
1 sipuli silputtuna tai 100g pakastesipulia
150g pakastepinaattia
3dl punaisia linssejä
2tl suolaa
3tl curryä tai 1-2rkl currytahnaa
2rkl garam masalaa
1rkl Pizzaöljyä 
2rkl Lemmon rypsiöljyä
(2rkl) mangochutneytä
 
  1. Yhdistä kaikki aineet kattilaan
  2. Keitä noin 20min
  

Pataleipä

7dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
1tl kuivahiivaa
3.5dl lämmintä vettä
2 rkl Lemmon rypsiöljyä 
 
  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa (jauhot, suola ja hiiva). 
  2. Sekoita joukkoon vesi öljy.
  3. Anna seistä huoneenlämmössä vähintään puoli vuorokautta
 
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  2. Voitele pata tai kattila ja kaada taikina siihen. 
  3. Laita kansi päälle ja paista uunissa 30min
  4. Ota kansi pois ja paista vielä 15min.
 

Yksinkertaisen hyvät keksit

90g Lemmon rypsiöljyä
½ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
1 rkl siirappia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään
  3. Lisää joukkoon kosteat aineet.
  4. Laita uunipellille pieniä kekoja lusikalla
  5. Paista noin puoli tuntia

Perunat ovat hyviä! Varsinkin kun niiden kanssa tarjoaa seuraavia tahnoja. Yli jääneet herkut voi syödä myöhemmin vaikka leivän päällä.

Munakoisa-feta -tahna

1 munakoiso (300-400g)
1prk (noin 150g) kivettömiä oliiveita (tai marinoituja oliiveita, ks resepti)
150-200g fetajuustoa
1rkl pizzaöljyä
2rkl rypsiöljyä
2tl        sokeria
  1. Uuni 220astetta
  2. Pilko munakoiso noin sentin viipaleiksi
  3. Paahda munakoisoviipaleet molemmin puolin ruskeiksi, 10min per puoli
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään sauvasekoittimella

Oliivi - Valkosipulitahna

½ dl kapriksia
1 tlk (180g) kivettömiä mustia oliiveja
3 kuorittua valkosipulin kynttä
1dl Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  1. Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Savukalatahna

3dl savustettua kalaa
1/2dl majoneesia
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2tl limetin mehua
2tl Pikkuveljen Chiliöljyä
  1. Soita kaikki aineet sauvasekoittimella

  

Pirtelö – chilipirtelö

(kahdelle)
2 dl jäätelöä
2 rkl mangososetta
1tl chiliöljyä
2 dl maitoa
Sekoita kaikki sekaisin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella

 

Lemmon Korianteripesto

1 ruukku korianteria
1dl (35g) mantelilastuja 
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ½dl (75g) parmesan -juustoa raastettuna
½dl Mamman Pizzaöljyä 
½dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (myös oliiviöljy käy)
1tl suolaa
Ohje:
  1. Laita kaikki aineet kulhoon ja pilko ne pieneksi saksilla. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.  
  2. Nauti pastan, nuudelin tai perunoiden kanssa.
Vihje: Samalla reseptillä voit tehdä myös perinteisemmän peston. Korvaa tällöin korianteri tuoreella basilikalla. Tomaattipeston saat tehtyä lisäämällä joukkoon desin verran aurinkokuivattuja tomaatteja. Tuote säilyy jääkaapissa vähintään pari viikkoa. Tärkein tekijä säilyvyyden kannalta on käyttää annosteltaessa puhdasta otinta. 
Taustaa: Pesto tehdään perinteisesti oliiviöljyyn, ja siihen käytetään pinjansiemeniä. Kotimainen rypsiöljy sopii kuitenkin hyvin peston pohjaksi. Kalliit pinjansiemenet voi korvata  millä tahansa pähkinöillä tai manteleilla.
Tämä resepti julkaistiin alunperin Iltalehdessä